4 Ocak 2010 Pazartesi

Adanada yılbaşı denetimi

12 vergi denetmeni görevdeydi

Adana'da yılbaşı denetimleri başladı


01 Ocak 2010 / 09:46

Adana'da yılbaşı dolayısıyla eğlence yerlerinde denetim yapıldı.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, bir otelde yapılan denetimler sırasında çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Aksoy, "Yılbaşı alışverişinin yoğun olduğu yerlerde ağırlıklı olarak giyim, çiçek, hediyelik eşya, kuruyemiş ve içki satışı yapanlarda yaygın ve yoğun vergi denetim çalışmaları yapıyoruz. Otel, motel ve pansiyon gibi konaklama tesisleri, gece kulübü, disko, bar, pavyon, taverna gibi eğlence yerleri ile lokanta, restoran, kebapçı, gibi hizmet işletmelerinde de hâsılat tespitleri yapacağız. Ayrıca bu denetimler kapsamında bandrollü ürün izleme sistemi kapsamında oluşturulan özel ekibimiz ile alkollü içki ve tütün mamulleri satan veya kullanan işletmelerde bandrollü ürün kontrolleri de gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Mükelleflere vergi yasaları ve uygulamaları hakkında da bilgi vereceklerini ifade eden Aksoy, denetimin eğitici yönüne ağırlık vereceklerini, haksız rekabete yol açacak kayıt dışı çalışmalara da taviz vermeyeceklerini söyledi.

Aksoy, "Denetimlerimizi Adana, Ceyhan, Karataş, Kozan ve Pozantı ilçelerinde yapacağız. İl merkezi vergi denetmenlerinin ekip başkanlığında, Denetim Koordinasyon Müdürlüğü 'ne bağlı ekiplerce gerçekleştiriliyor. İlçelerde yapılacak denetimler ise vergi dairesi personelince yapılıyor. 12 vergi denetmeni, 134 yoklama memuru ve ile 18 araç çalışmalara katılıyor. " şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: