24 Şubat 2014 Pazartesi

'Ak müfettişler' lojmanda seçildi

  'Ak müfettişler' lojmanda seçildi

Maliye'nin aldığı 5 bin müfettişin yüzde 20'si, AKP yönetiminden gelen 'Mavi Liste'den belirlendi
 
  Taraf - Maliye Bakanlığı'na bağlı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda yaşanan "renkli fişleme" skandalının perde arkası netleşti. Buna göre, Vergi Denetim Kurulu (VDK) Başkanlığında "mavi listelerin" hazırlanması için üç ayrı başkan yardımcısı görevlendirildi. Söz konusu başkan yardımcılarının elde ettiği bilgiler ise, duyulmaması için bürokratların evlerinde yapılan toplantılarda değerlendirildi. Toplantıların bir kısmı, "maliye lojmanlarında" bir kısmı da bürokratların Çukurambarı semtindeki evlerinde yapıldı. Listelerin hazırlık çalışmaları, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ın koordinatörlüğünde yürütüldü.
Maliye'deki "renkli fişlemenin" perde arkası şöyle:
MAVİ LİSTEKİ MÜFETTİŞLER
AKP ilk olarak, Maliye Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren, hesap uzmanları, maliye müfettişleri ve kontrolörleri Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı çatısı altında topladı. Ardından da, VDK'ya 5 bin müfettiş alma hakkı tanındı. VDK, açtığı üç ayrı sınavla 5 bin yeni müfettiş aldı. Bu müfettişlerin yaklaşık yüzde 20'si ise mavi listlerden gelen isimlerden oluştu. Söz konusu müfetişler kurum içinde, "Ak müfettişler" olarak anılıyor.
NASIL HAZIRLANDI?
5 bin müfettişle ilgili mavi, yeşil ve kırmızı listelerin hazırlanmasına yönelik çalışmalar VDK Başkanı Adnan Ertürk ile Maliye Müsteşarı Naci Ağbal'ın kontrolünde gerçekleşti. Milli Gençlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti'nden referans getiren adayların listesi, hesap uzmanı Ö.F.Ö. tarafından hazırlandı. Listenin Süleymancılar ayağını O.Ö. isimli bürokrat, Milli Birlik Vakfı'ndan ve AKP teşkilatlarından gelen listeler ayağını da İ.E.B. isimli üst düzey bürokrat üstlendi.
AKP teşkilatlarından ve vakıflardan gelen bu isimlerin de yer alacağı renkli listeler ise bürokratların evlerinde düzenlenen toplantılarda değerlendirildi. Bu toplantıların büyük kısmı başkan yardımcılarının evlerinde dönüşümlü olarak yapılırken, bir kısmı da Maliye Bakanlığı bürokratlarının ikamet ettiği lojmanlarda gerçekleşti. Bir araya gelen bürokratlar önce yaptıkları çalışmalarda topladıkları isimlere göre mavi listeyi hazırlayıp, sonra da gelen istihbaratları değerlendirip yeşil ve kırnızı listeleri oluşturdu.
alıntı:http://www.gercekgundem.com/guncel/27138/ak-mufettisler-lojmanda-secildi

Hiç yorum yok: